Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

meguntam félni

meguntam félni

November

0001. december 03. - Lola Welbach

haldokló

Szeretem a ködöt, amely eltakar, és egyedül lehetek benne. Szeretem a ködöt, mert csend van benne, mint egy idegen országban, melynek lakója a magány, királya az álom. (Fekete István)

Welbach Lola, született Szkalla Erzsébet született Blanche DuBois idén eldöntötte, hogy nem szorong többé a kurva óraátállítástól. Sem. Erős a jelző, de a sötét évszak startja ezt érdemli.
Aztán rögtön itt a Halottak Napja – halottak napja! már a kifejezés! –, brutál kezdés a depresszióra hajlamos léleknek, megadja a november Jóhann Jóhannsson-os, gyönyörű alaphangját.

https://www.youtube.com/watch?v=L4ljmowphvI

Már délután éjszaka van, fagy. Vidéken kihalt utcák. Budapesten évről évre nagyobb emberhalom fekszik az aluljárókban.
A Karácsony és a Szilveszter még csak a távoli jövőben pislákoló fényecskék.
A gyerek Lolának a Halottak napja szorította lelkét, testét, és félelmet senkivel nem tudta megosztani. Észrevette, a felnőttek kerülik azt a nyilvánvaló problémát, hogy a temetőlátogatáskor halottak felett járkálunk. Csontvázak és bomló tetemek néznek minket, átlátnak mindenen, bámulják a homályban botorkáló izgága lényeket, minket várnak. Erről persze senki nem beszélt.
Viszont a felnőttség, és a csenddel, halállal való óvatos barátkozás élményei – haldoklók mellett ülés, Hospice ház, tanatológiai és spirituális olvasmányok, saját kínok – kisimították a fekete rettegést. A föld alatt csak ledobott nagykabátok hevernek. A halálfélelem ezzel még nincs kipipálva, az egész blog ez, minden félelem ebből ered, izgágán járkálunk fent, mindent akarunk.
Gyerekként nehéz volt egyben látnia az egészet, megértenie, hogy a november is kell, pedig kell, és idén először nem volt szörnyű.
L. tízszer nézte meg a Youtube-on, hogy szippant be csillagot fekete lyuk, és közben felnőtt. Minden nap Halottak napja, Élők napja, Hajléktalanok napja, Karácsony.
Az életbe légy szerelmes, ne férfiba!
Franc aki megette, megint Coelho-s lett a poszt.
Örömlista: munkaflow, remek terapeuta, barátok szeretete és segítsége, gyerekek, fedél, vörös alkonyi fények, a macska megint előkerült, Advent.

A bejegyzés trackback címe:

https://meguntamfelni.blog.hu/api/trackback/id/tr2812281745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása