Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

meguntam félni

meguntam félni

Utolsó napló December - 4. rész

2016. január 01. - Lola Welbach

kazovszkij

Welbach Lola évvégi Briget Jones-os naplósorozata, félelmekkel, örömökkel. Csodanők bő olajban, buta zoknik, király, kígyó.

December 24. Csütörtök Délelőtt: Miért kínzom magam a Facebook-kal, miért nem teszem a dolgom?  Szentnapnak való nekilódulás helyett miért listákat olvasgatok, hogy  „öt utolsó pillanatos desszert” és „hat túlzás, amibe ne essél bele évvégén” és „ hét fűszer amitől szuper lesz a forralt bor”?
Miért bámulom a rendes nők képeit, akik már Szenteste délelőttjén dizájnos karácsonyfák előtt állnak koktélruhában, frizurásan, tokaleplezős fejtartással, szelíd mosollyal?
(nem úgy én, aki melegítőben ténfereg harmadik kávéjával)
(nem úgy én, aki mindig elfelejti a tokaleplezős fejtartást, és hiénaként vicsorog minden képen)
Hogy a bánatos faszban tudom még mindig Mrs. Tökéletesék Szentdélelőttjét bámulni, ahelyett, hogy nekiugranék a gomolygó őskáosznak? A konyhapulton tegnapi romok, de az egész házban takarítanom kell, főznöm, fát díszítenem, ajándékot csomagolnom, és bassza meg, le kell súrolnom azt a ragacsot a sütő aljáról.
(Miért, miért nem csináltam meg ezeket eddig?)
Van tiszta terítő? Világítanak az égősorok? És ha nem, akkor hol lehet még venni? Hol a cellux? Hogy lesz ebből szent este?
Este: Mindent meglett. Időre! 21 óra, Viasat3: Igazából szerelem. Hugh Grant tánca háromszor, E. Thompson beszélgetése a céges bulin a lúzer csajjal négyszer visszatekerve. Nnna.   

December 25. Péntek: Miért találtam ki, hogy a rokonos karácsonyra Fördős Zé féle szuperfinom burgonyafánkot viszek, amit indulás előtti utolsó percben - tehát szép ruhában, frissen mosott hajjal, sminkben - kell kisütni bő, forró olajban?
Csak nekem végtelen röhejes, hogy vendégségben az emberek bokáig ünnepi öltözetben vannak, de onnan lefelé cipő nélkül zoknikban, harisnyákban, ostoba papucsokban meredeztetik lábfejüket, amivel gondosan megkomponált outfit-jük teljességgel idézőjelbe kerül?

December 30. Szerda: Mennyi ajándék!
Egyik kutatási terepem a jó beszélgetés. Megfigyelésem szerint nagyon kevés az olyan diskurzus, melyben az emberek valódi figyelemmel fordulnak a másik felé. Egymás szavába vágnak, nem tudják kezelni a feltoluló reakciókat, maguk mondandójával foglalkoznak. Nincsenek jelen, mikor a másik beszél. (velem is előfordul)
Kétünnepközött mindennap más barátommal találkoztam. 27-én K- val wellnessben beszélgettünk tanulásról, munkáról, szülőségről, évünkről, róla és rólam.
28-án délután J-vel kávéházban beszélgettünk, szülőségről, gyógyulásról, évünkről, róla és rólam.
28-án este A-val romkocsmában beszélgettünk írásról, fotózásról, művészetről, róla és rólam.
29-én délután Sz-szel a lakásában beszélgettünk múltról, jelenről, útról, róla és rólam.
29-én este P-vel és Gy-vel étteremben beszélgettünk múltról, jelenről, jövőről, sorsról, róluk, és rólam.
30-án H-val buliban beszélgettünk gyerekkorról, munkáról, róla és rólam.

Az összes beszélgetés valódi volt. Mikor én meséltem, teljes lényük, figyelmük felém fordult. Mikor ők, az enyém feléjük. És mind megölelt, szeret engem (pedignéhapokolilényvagyok), hasonlóképpen én is őket.

Van egy Goethe mese, melyben a király vándorlása során találkozik egy varázslatos, kis zöld kígyóval. - Honnan jöttél? – kérdezte a király.
-
A hasadékokból – felelte a kígyó – ahol az arany terem.
-
Mi pompásabb az aranynál? – kérdezte a király.
-
A fény – válaszolta a kígyó.
-
Mi üdítőbb a fénynél? – kérdezte amaz.
-
A beszélgetés – hangzott a válasz.

Ez legyen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meguntamfelni.blog.hu/api/trackback/id/tr6112281761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adele1014 2016.01.01. 15:45:39

Ebból nekem most az jött le, hogy nem is nagyon ismerek olyanokat, akikhez teljes lényemmel odafordulhatnék, mert egyszerüen nem érdekelnek. Semmivel nem isnspirálnak, tesznek többé (hó, ez most iszonyatosan élremagyarázható), ergó csak az energiám szívják le.
süti beállítások módosítása